On krõbekülm talveilm, kui astun sisse septembris Tallinna südames uksed avanud salongi Treimann Mööbel ja Disain. Pereettevõte on saanud nime oma eestvedajate Lauri ja Liina Treimanni järgi, kel mööbli tootmise ja müügiga pikaaegne kogemus. Perenaine tervitab kuuma teega ning päike piilub kõrgetest akendest sisse. Õues valitsevad miinuskraadid ja lakkamatu autode voor ununevad peagi.

Üks äärmus peab mööblit pelgalt tarbeesemeks, teine elab ja hingab parimast loomingust. Kus paiknete sellel skaalal teie?

Treimanni mõte on tuua sellesse mängu kesktee. Kindlasti ei torma me ummisjalu odava hinna pärast midagi ostma. Peame lugu kvaliteedist ja disainihõngust. Meie salongi mööbel pärineb valdavalt Belgiast. Hea mööbel ei tule ainult Itaaliast, nagu mõnikord Eestis arvama kiputakse. Pakume Ethnicrafti täispuitmööblit, mille juures kõnetab omapärane ja selgelt eristuv käekiri. Puit pole lihtne materjal. Teadmaks, kuidas miski kokku käib ning kerguse ja õhulisuse saavutab, on vaja oskust ja tunnetust. Mööbliturul pakutakse küllaltki kauakestvat mööblit, samas on paari hooaja toodetel samuti suur tarbijaskond.

Kas ja kui oluline on mööbli eluiga?

Hind on oluline, aga rõhutan, et keskkond pole vähem tähtis. Odavat asja tootes ja soetades tuleb teada, et tihti antakse kvaliteedis ning materjalis järele. Tasub investeerida asjadesse, mis meid iga päev ümbritsevad. Soovitan mõelda, mida ütleb pikemas perspektiivis tervis, kui tuua koju näiteks kemikaalidega pressitud plaat. Kui ostad aga kvaliteetse laua, kestab see aastaid ja tüdimuse tekkides saad muuta aksessuaare.

Loe edasi